Vergoeding

Hier vindt u informatie over de vergoeding van kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie Leiderdorp heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit houdt in dat de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd worden. U krijgt dus geen nota thuis gestuurd. Een aantal zorgverzekeraars stuurt de cliënt later een overzicht van de gedeclareerde behandelingen.

Vanaf januari 2006 is er sprake van een basis zorgverzekering. Kinderen tot 18 jaar zijn hierbij gratis mee verzekerd. Bij de zorgverzekeringen is kinderfysiotherapie in het basispakket opgenomen. Dit houdt in dat de kinderen recht hebben op 9 behandelingen per indicatie en bij onvoldoende resultaat en met verwijsbrief van een (huis)arts nogmaals 9 behandelingen.

Indien ouders aanvullend zijn verzekerd, vallen de kinderen ook onder deze aanvullende verzekering. Afhankelijk van het aanvullende pakket heeft het kind recht op het aantal behandelingen zoals vermeld in het verzekeringspakket. Dit kan per jaar veranderen. Dit kunt u navragen bij de zorgverzekeraar of nakijken in uw polis.

Kinderen hebben, bij behandelingen van aandoeningen uit de chronische lijst, een volledige dekking vanuit de basisverzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering.