Wanneer Kinderfysiotherapie

Hier vindt u alle informatie over wanneer kinderfysiotherapie van toepassing is

Ouders en/of verzorgers maken zich soms zorgen over de motorische ontwikkeling van hun kind. Ook de huisarts, consultatiebureauarts, jeugdarts of kinderarts kunnen aangeven dat de ontwikkeling anders verloopt. Daarnaast hebben leerkrachten een belangrijke, signalerende taak, evenals bij trainers, zweminstructeurs en gymnastiekleraren het geval is.

Advies

Problemen in het bewegend functioneren kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van het kind. Daarom is het van belang dat nauwkeurig wordt vastgesteld of de ontwikkeling vertraagd of afwijkend verloopt, zodat er een adequaat advies gegeven kan worden.

Naar de kinderfysiotherapeut

Wanneer u zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling van uw kind, is dat reden genoeg om een kinderfysiotherapeut te raadplegen. Deze kan dan, wanneer dit nodig is, direct beginnen met het geven van de juiste zorg, zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Ook wanneer uw kind een blessure heeft opgelopen, is het verstandig contact op te nemen met de kinderfysiotherapeut. Zodat uw kind op een veilige manier weer klachtenvrij kan functioneren.